Sayfalar

Kirazın Faydaları

Kiraz, karbonhidrat, pektin, organik asitler, B2, C ve A vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir.

Mide, bağırsak ve idrar yolları ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

Kanı sulandırır ve temizler.


Karaciğer ve safrayı temizler.

Böbreklerde biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur.

Kabızlığı giderici etkisi vardır.

Hazmı kolaylaştırır.

Aç karına yenildiğ takdirde zayıflatır.

Midedeki yara, iltihap ve çıbanları temizler.

Sürekli yenilirse böbrek ve mesane yollarını kumlardan temizler, karaciğer şişliğine iyi gelir, safra akışını normale döndürür, sinirleri kuvvetlendirir.

Strese iyi gelir.

Romatizma, damar sertliği ve mafsal kireçlenmesine faydalıdır.

Menopoz döneminde faydalı olmaktadır.

Bütün bunlarla beraber kirazın aspirin gibi faydası vardır.Araştırmacılara göre kirazda 'antosiyanin' isimli kimyasal bulunmakta bu da aspirin etkisi yapmaktadır.Kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin Aspirin'den 10 kat daha fazla olduğu bildirilmektedir.

Araştırmalara göre, günde 20 kiraz yemek bir Aspirin almakla eşdeğer görülüyor. Ayrıca kirazda bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yapıyor

(Derleme)

Kaynak:Haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder